fbpx Skip to content

Delavnica: Zdrav imunski sistem

Čas za krepitev imunskega sistema ni šele pozimi, ko se pogosteje pojavljajo prehladna obolenja, ali na pomlad, ko se pojavljajo alergije na cvetni prah, saj je takrat že prepozno. Imunski sistem gradimo skozi vse leto, zato pričnite s podporo imunskega sistema že sedaj. Ker je oslabljen imunski sistem pogosto posledica prekomernega stresa, bo del delavnice namenjen tudi tej tematiki.

Imunski sistem – naš zaščitnik

Imunski sistem nas varuje pred mikrobi in strupi, hkrati pa skrbi za odstranjevanje odpadnih snovi, ki nastajajo med naravnimi presnovnimi procesi v telesu. Kadar je imunski sistem oslabljen, se telo neželenih snovi ali vsiljivcev ne more znebiti, zaradi česar zbolimo. Oslabljenost imunskega sistema lahko prepoznamo ne le po okužbi, ampak tudi po občutkih utrujenosti, izčrpanosti. Pogosto se pojavi ob povečanem stresu, menjavi letnih časov s toplejših na hladnejše, ob pomanjkanju gibanja na svežem zraku in drugih dejavnikih. Temu se deloma lahko izognemo z dovolj gibanja na svežem zraku, temperaturam primernim oblačenjem in uživanju veliko svežega sadja in zelenjave, še posebej tistih vrst, ki so bogate z vitaminom C. Veliko pa h krepitvi imunskega sistema
lahko prispeva samomasaža ali refleksna masaža, s pomočjo katere znižujemo nivo stresa, uravnovešamo hormonsko delovanje in pospešujemo izločanje odpadnih snovi iz telesa. Celoten proces pa izjemno uspešno podprejo Schusslerjeve mineralne soli, ki sinergično potencirajo vsa vaša prizadevanja za zdrav imunski sistem.

Vsebina delavnice

Pred vami je poučna in uporabna delavnica, na kateri vas bom naučila refleksne samomasaže in vam predstavila Schusslerjeve mineralne soli za domačo uporabo, saj sinergično krepita imunski sistem.

 1. Učili se bomo refleksnih stimulacij na obrazu, stopalih in dlaneh.
 2. Spoznali bomo pomen in namen souporabe Schusslerjevih mineralnih
  soli.
 3. Spregovorili bomo o dejavnikih, ki vplivajo na delovanje imunskega
  sistema.
 4. In govorili o tem, kako svoj imunski sistem okrepimo s pravo prehrano, meditacijo, umirjanjem, dobrimi odnosi.

Na delavnici se bomo med drugim naučili tudi:

 • kako z izvajanjem refleksne masaže znižujemo nivo stresa;
 • kako s stimulacijo na conah notranjih organov krepimo imunski sistem;
 • kako uravnovešamo hormonsko delovanje, ki je podporni sistem
  imunskemu sistemu in
 • kako s stimulacijo limfe pospešujemo izločanje odpadnih snovi iz telesa.

Delavnica je namenjena vsem tistim, ki želijo z delom na sebi vplivati na svoje počutje in okrepiti svoj imunski sistem. Za obisk delavnice ne potrebujete nobenega predznanja.

4-urno delavnico Zdrav imunski sistem – terapevtska samomasaža, vodim certificirana refleksoterapevtka in edina licencirana učiteljica obrazne refleksoterapije Sorensensistem™ v Sloveniji ter certificirana svetovalka za Schusslerjeve mineralne soli Nataša Kos Križmančič.

Termini in prijave
Četrtek, 28. september 2023 od 16:00 do 20:00, delavnica v živo
Cena

Cena udeležbe na delavnici znaša 210 evrov za zgodnje prijave in plačila do najkasneje 21. septembra 2023. Cena kasnejše prijave in plačila je 250 evrov.

Cena individualne delavnice znaša 420 evrov za plačila najkasneje teden dni pred dogovorjenim terminom. Za termin se dogovorite s predavateljico.

Do roka plačila uredite nakazilo na račun:

Zavod ANATOM
Cankarjeva 76, 5000 Nova Gorica
Račun št.: SI56 6100 0001 4142 268 pri Delavski hranilnici d.d.
SWIFT/BIC: HDELSI22

Namen plačila: Delavnica Zdrav imunski sistem + ime in priimek udeleženca/ke delavnice

Po vplačani šolnini pošljite potrdilo o plačilu na obrazna.refleksoterapija@gmail.com.