V Šoli obrazne refleksoterapije zaključujemo uspešno sezono seminarjev in delavnic v šolskem letu 2018/2019. Veseli smo, da smo vam lahko predajali nova znanja iz refleksne terapije in vas navduševali z uporabnostjo in učinkovitostjo metod SorensenistemaTM. Hvaležni smo za vsa naša druženja in se z vami veselimo vaših terapevtskih uspehov. Za vas smo strnili utrinke letošnjega šolskega leta v naši šoli. Naj naši skupni trenutki ostanejo lepi spomini.
Po novo refleksoterapevtsko znanje boste lahko prišli ponovno jeseni 2019.
Z veseljem vas pričakujemo!

Začelo se je septembra, ko smo na Japonskem popoldnevu v Logatcu širši javnosti predstavili pomlajevalno metodo Japonski cosmo lifting. Zanimanja za metodo je bilo med obiskovalci veliko. Delček terapije so lahko doživeli tudi na lastni koži. Metoda pomladi videz obraza, učvrsti obrazne mišice in napolni telo z energijo in dobrim počutjem. 

Tako je seminar Japonski cosmo lifting v letošnjem šolskem letu potekal kar dvakrat, jeseni in spomladi. Metoda, ki jo je ustvarila Lone Sorensen, vedno znova navdušuje učenke s svojo učinkovitostjo in izjemnimi rezultati, ki so vidni že po prvi terapiji. Ob rednem izvajanju se metoda lahko primerja z botoksom.
Originalna metoda Lone Sorensen! 40 let izkušenj!
V Sloveniji jo poučuje Nataša Kos Križmančič v edini licencirani šoli obrazne refleksoterapije pri nas.
Naslednji termin seminarja je 9. in 10. november 2019!

Veliko zanimanja je bilo tudi za seminar Tibetanska refleksna terapija vratu in glave, ki je našo učilnico napolnil dvakrat. Udeleženke so novo znanje odlično osvojile. Metoda je uporabna za sprostitev mišičnih napetosti in bolečin v sklepih rok, nog in hrbtenici, glavobolu, nepravilni drži, revmi, za sprostitev čustvenih napetosti.
Naslednji termin seminarja je 8. in 9. februar 2020!

Posebno mesto ima izobraževanje iz Obrazne reflekosterapije Sorensensistem, ki je najobsežnejše izobraževanje v naši šoli. Vsako leto enkrat odpre vrata novim terapevtom in poteka tekom celotnega šolskega leta. Letošnje leto se je v tej tehniki izurila krasna skupina novih terapevtov, ki bo metodo ponesla v različne kraje po Sloveniji ter tudi onkraj naših meja.
Nova skupina z izobraževanjem prične 19. oktobra 2019. Se nam pridružite?

Najbolj pričakovani seminar sezone Tibetanska nevrološka refleksna terapija stopal – Praxis Vertebralis je gostil odličnega učitelja Roberta Przybysa iz Poljske. Robert nam v Slovenijo vedno prinese nadvse uporabne vsebine in orodja za zdravje hrbtenice. Metoda omogoča izjemno hitre rezultate na stopalih v primerih težav s hrbtenico in vretenci, držo, živčevjem, notranjimi organi, kroničnimi ali akutnimi težavami. Posebno poglavje pa je sproščanje travm, ki se izvaja na hrbtenični liniji.
Novi termin za naslednje šolsko leto je že znan: 23., 24. in 25. november 2019. 

V marcu je potekal seminar Refleksna terapija za razvojne in učne težave otrok. Učinkovit in inovativen koncept za učne težave pri otrocih omogoča izjemno uspešno pomoč otrokom s težavami, kot so disleksija, hiperaktivnost, motnja pozornosti, vedenjske in učne težave. Udeleženci so se naučili izvajanja refleksne masaže na obrazu, stopalih in dlaneh.
Razpisan imamo že nov termin za seminar: 7. in 8. december 2019. 

Drugič v Sloveniji je potekal seminar Bipolarna refleksna terapija za razreševanje travm in čustvenih neravnovesij. Udeleženke so učinke te sproščujoče  metode občutile že po prvem dnevu učenja. Metoda se izvaja na mikrosistemih obraza in stopal.  Avtorica Lone Sorensen je metodo zasnovala na znanjih iz tradicionalnih metod zdravljenja iz Južne Amerike, Vietnama in Tibeta.
Naslednji termin seminarja je 4. in 5. april 2020! 

Celo leto so nas spremljale delavnice Japonskega fitinga – terapevtske pomlajevalne samomasaže. Udeleženke so bile nad metodo, ki so se je naučile izvajati same na sebi navdušene. Že po treh urah je bil obraz videti svež in pomlajen, same pa so se počutile odlično.
Delavnice bodo potekale en krat mesečno v Ljubljani, Mariboru in Kopru. 

Letos je prvič potekalo srečanje terapevtov Sorensensistema. Dogodek je navdihnil vse udeleženke. Spoznale so metodo Feldenkrais, ki jo je predstavila gostja Nevenka Koprivšek. Dobile so dragocene napotke, kako lahko sprostijo napetosti, ki se v telesu kopičijo zaradi nepravilnih gibalnih vzorcev ali neustrezne drže pri terapevtskem delu. V nadaljevanju so terapevtke utrdile tehnike posameznih metod Sorensensistema in pod mentorstvom Nataše Kos Križmančič prejele odgovore na vprašanja, ki se zastavljajo v praski.
Naslednje srečanje načrtujemo v januarju 2020. 

O refleksni terapiji in njenih razsežnostih ste letošnjo pomlad lahko prisluhnili v Mariboru in Kopru. Nataša Kos Križmančič je predstavila metodo obrazne refleksoterapije in možnosti izobraževanja iz metod SorensensistemaTM v Sloveniji.

Prvič je vrata odprl povsem nov projekt: Mala šola zdravja. Projekt združuje refleksoterapijo in aromaterapijo v sodelovanju z Inko P. Gerkšič. Mala šola zdravja je zajemala tri module, na katerih so udeleženci spoznavali, kako lahko z refleksno samomasažo v kombinaciji z eteričnimi olji poskrbijo za čiščenje telesa in boljše počutje, za krepitev koncentracije in spomina ter kako okrepiti imunski sistem. Pridobili so uporabne praktične napotke refleksne samomasaže ter izdelali pripravke iz eteričnih olj za lastno uporabo. 

Višek sezone so predstavljali dnevi 2. Festivala obrazne refleksoterapije, ko smo v šoli gostili svetovno priznano refleksoterapevtko Lone Sorensen.

Vabljeni, da se nam pridružite in pridobite široko paleto učinkovitih terapevtskih znanj ter mednarodno veljavni certifikat.