fbpx Skip to content

Tibetanska refleksna terapija vratu in glave

Tibetanska refleksna terapija vratu in glave je sodobna oblika refleksoterapije avtorice Lone Sorensen, ki temelji več treh desetletjih izkušenj z mikro refleksnimi zemljevidi in tibetanski filozofiji zdravljenja. Izvaja se na zadnjem delu glave in vratu ter na zgornjem delu hrbta.

Tibetanska refleksna terapija vratu in glave je zelo učinkovita pri težavah kot so: težave zaradi slabe drže, mišična napetost v celem telesu, revmatična obolenja, fantomska bolečina manjkajočega uda, visok pritisk, glavobol, čir na želodcu, nespečnost, demenca, cerebralne poškodbe, vrtoglavice, odrevenelost, otekline, palpitacija, hormonalno neravnovesje in mnoge druge težave in bolezni.

Tibetanski sistem zdravljenja je sinteza indijskega (ajurveda), perzijskega (unani) in grškega tradicionalnega sistema zdravljenja ter tibetanske in kitajske medicine. Tibetanski sistem zdravljenja se še dandanes uporablja v Tibetu, Indiji, Nepalu, Butanu, Ladakhu, Sibiriji, na Kitajskem, v Mongoliji in tudi drugje po svetu. Tibetanska tradicionalna medicina nastanek bolezni pripisuje trem “strupom”: nevednosti, navezanosti in sovraštvu.