fbpx Skip to content

Dien Cham

Dien Cham je tradicionalna protibolečinska metoda, ki izvira iz vietnamske tradicionalne medicine. Njeno sodobnejšo obliko imenujemo kibernetična terapija. V Sloveniji jo izvaja le refleksoterapevtka Nataša Kos Križmančič, ki se je na Danskem udeležila izobraževanja pod vodstvom avtorja metode, mednarodno uveljavljenega vietnamskega zdravnika dr. Chaua.

Metoda temelji na stimulaciji izbranih točk na telesu, predvsem na obrazu, s katero dosežemo povezavo s centralnim živčnim sistemom, organi in možgani.

 Učinek je presenetljivo hiter in blagodejen. Stimulacija se izvaja z različnimi orodji, izdelanimi posebej za to terapijo, lahko se izvaja tudi ročno. Za pravilno izvedbo metode in doseganje učinkovitih rezultatov, je ključnega pomena podroben pregled in izbor pravih točk, za kar lahko poskrbi le ustrezno izšolan terapevt. 

Metoda je še posebej učinkovita pri lajšanju akutnih težav in različnih bolečin. Je sestavni del obrazne refleksoterapije Sorensensisitem™, vendar se lahko izvaja samostojno. Številni posamezniki in terapevti po vsem svetu jo uporabljajo za samozdravljenje in kot čudovito dopolnilo profesionalnemu zdravljenju.