fbpx Skip to content

Delavnica: Imunski sistem - terapevtska samomasaža

Ko so hormoni v ravnovesju, se počutimo svobodni in pomirjeni v svojem telesu, umu in duši. To je pogoj, da si lahko povrnemo življenjsko energijo, aktivno usmerjamo svoj vsakdan, smo prisotni v okoliščinah, v katerih se znajdemo, jasni v mislih in osredotočeni v dejanjih.

Bipolarna refleksna terapija je manualna metoda, ki se izvaja s stimulacijo različnih con in točk obraznega mikrosistema, lasišča in stopal. Z njo sproščamo travme in čustva, ki so shranjeni v celičnem spominu telesa, v limbičnem sistemu in amigdali (mandlju).

Učinki

Z bipolarno refleksno terapijo je moč doseči globoko sproščenost in najti notranji mir. Metoda telo pripelje do meditativnega stanja, v katerem se uravnovesita dihanje in srčni utrip, kar je pogoj, da začne telo izločati strupe, ki so posledica čustvenih blokad in starih travm, ki so ostale shranjene tako v zavestnem kot nezavednem umu.

Bipolarna refleksna terapija uravnava hormone v telesu in možganih, kar nadalje vpliva na nevrobiološke procese in nevrotransmiterje, kot so serotonin, dopamin, noradrenalin, in sprošča protistresne hormone.

Metoda je uporabna pri otrocih, najstnikih, odraslih in starejših.
Učinkovita je pri:

  • uravnavanju škodljivih učinkih stresa,
  • razreševanju travm,
  • posttravmatski stresni motnji,
  • umirjanju čustvenih neravnovesij,
  • duševnih in vedenjskih motnjah,
  • depresiji,
  • izgorelosti,
  • motnjah hranjenja.

Metoda, ki jo je razvila Lone Sorensen, temelji na različnih mikrosistemih, ki imajo svojo osnovo v znanstvenih študijah dr. Tošikacuja Jamamote, ki je razvil metodo YNSA – Yamamoto New Scalp Acupuncture (Jamamotova nova akupunktura lasišča), dr. Castilla Moralesa iz Argentine, dr. Wonga, dr. Chaua iz Vietnama, Marie Perez iz Argentine ter dr. J. Bossyja iz Francije.

Seminar Bipolarna refleksna terapija vodi certificirana refleksoterapevtka in edina licencirana učiteljica obrazne refleksoterapije Sorensensistem v Sloveniji, Nataša Kos Križmančič.

Termini in prijave
1. in 2. april 2023 v Ljubljani
Cena

Cena seminarja znaša 570 evrov za zgodnje prijave in plačila do 24. marca 2023. Cena kasnejše prijave in plačila je 620 evrov.

Podatki za plačilo:​

Zavod ANATOM
Cankarjeva 76
5000 Nova Gorica

IBAN: SI56 6100 0001 4142 268 pri Delavski hranilnici d.d.
SWIFT/BIC: HDELSI22

Namen plačila: Bipolarna refleksna terapija

Po vplačani šolnini pošljite potrdilo o plačilu na obrazna.refleksoterapija@gmail.com.