Veseli smo, da nam je Lone Sorensen s svojim obiskom v Sloveniji prinesla mnogo izkušenj in novega znanja, ki ga bomo lahko uporabili v vsakdanjem življenju ter profesionalnem delu s strankami. Njene izkušnje in uspehi, ki jih dosega z refleksno terapijo so bili vsem udeležencem v velik navdih.
Program letošnjega festivala je bil pester in poučen: v soboto smo Festival otvorili s tremi predavanji o mišično skeletnih boleznih, motnjah hranjenja in samopoškodovanju pri mladostnikih, na  ponedeljkovem večernem predavanju  je Lone spregovorila o nevrodegenerativnih boleznih starostnikov in depresiji, v torek in sredo je naša gostja vodila strokovni seminar Nevrološka refleksna terapija dlani.

Nataša Kos Križmančič in Lone Sorensen

PREDAVANJA OTVORITVENEGA DNE FESTIVALA Z LONE SORENSEN

Svetovno priznana predavateljica nam je na otvoritveni dan festivala postregla s predavanji o mišični distrofiji, revmatičnih obolenjih ter motnjah hranjenja in samopoškodovalnem vedenju. Predavanja so se nas dotaknila, še posebej zadnje, saj so motnje hranjenja in samopoškodovanje pri otrocih in mladostnikih izraz hude čustvene stiske, ki je odrasli pogosto ne znamo prepoznati in se nanjo ustrezno odzvati. Nekateri mladi skušajo občutek nadzora nad svojim nemirnim življenjem ustvariti s hrano in samopoškodovanjem, a s tem destruktivnim vedenjem le kričijo po pomoči. Obrazna refleksoterapija ponuja učinkovito pomoč.
Udeleženke so pridobile praktično znanje, kako pomagati v primeru teh aktualnih bolezni današnjega časa.

Ob koncu smo lahko na lastni koži doživeli refleksno terapijo.
Naše druženje se je razvilo v pravo praznovanje. Katja nas je presenetila s svojo yin-yang torto. 🙂

PESTER FESTIVALSKI PONEDELJEK

Težko bi si zamislili bolj intenziven ponedeljek. Že zgodaj zjutraj je za oddajo Dobro jutro na RTV SLO 1 potekal prenos festivalskega dogajanja v živo. Lone Sorenen in Nataša Kos Križmančič sta s pomočjo terapevtk Sorensensistema predstavili obrazno refleksoterapijo. Posnetek oddaje si lahko pogledate na 38:30 minuti na povezavi http://4d.rtvslo.si/