fbpx Skip to content

1. FESTIVAL OBRAZNE REFLEKSOTERAPIJE ob 40. obletnici poklicne poti Lone Sorensen

V letu 2018 smo pričeli z zgodbo, ki bo, tako si vsaj želimo, postala tradicionalna. Ob 40. obletnici delovanja svetovno priznane danske refleksoterapevtke Lone Sorensen, mentorice slovenske refleksoterapevtke Nataše Kos Križmančič, edine licencirane refleksoterapevtke po Sorensensistem™, smo se v maju odločili v Ljubljani organizirati 1. Festival obrazne refleksoterapije. Nekaj, kar se je začelo kot ideja praznovanja več deset let dolgega prizadevanja strokovnjakinje, ki je orala ledino na področju zdravljenja, boljšega počutja in bolj kakovostnega življenja, se je preoblikovalo v program, ki je na koncu zadovoljil tudi vse tiste, ki so poprej dvomili v razsežne možnosti refleksotepije.

Lone Sorensen, ki vodi največjo šolo refleksoterapije na svetu, je pionirka metode, imenovane nevrološka refleksna terapija, katere del je tudi t. i. obrazna refleksoterapija. Oblikovala jo je na podlagi študija starodavnih zdravilskih tehnik različnih kultur po svetu in jih združila s sodobnim nevrološkim znanjem.

Čeprav danes refleksoterapijo mnogi še vedno povezujejo s sproščanjem, nego in dobrim počutjem, nudi veliko več. Kot smo izvedeli na festivalskih predavanjih lani, ki jih je vodila Lone osebno (tudi letos nas bo obiskala), lahko z obrazno refleksoterapijo zdravimo ne le akutne in kronične težave, povezane s pomanjkanjem energije, lokalno bolečino, nespečnostjo, temveč tudi izgorelost, depresijo, demenco in celo pomagamo pri obvladovanju znakov avtizma. Ne samo, da so si udeleženci lahko pridobili nova znanja, imeli so možnosti tudi na lastni koži izkusiti blagodejne učinke terapije. In seveda, ob koncu čudovitega prvega dneva smo si privoščili tudi rojstnodnevno torto.

V enem od intervjujev je Lone na vprašanje, kateri so tisti globoki blagodejni učinki obrazne refleksoterapije, odgovorila takole:

Spremembe se dogajajo v možganih. V amigdali shranjujemo slabe spomine. Le slabe, hecno, ne? Vanje ne morete naložiti pozitivnih, da bi ustvarili ravnovesje, vanje se shranjujejo le negativni spomini. Predstavljajte si amigdalo kot majhno čašo. Vsakič ko se vam zgodi nekaj, kar je slabo, negativno, boste dogodek shranili vanjo. In nekega dne se ta čaša napolni. In ko vanjo ne gre nič več, zbolite. In kaj počnem jaz kot terapevtka? Če zelo posplošim: praznim vašo amigdalo. Kajti več ko je v njej prostora, več možnosti je, da začnete v svoje življenje aktivno posegati.

Festival, ki ga organizira licencirana refleksoterapevtka Nataša Kos Križmančič, tudi sama predavateljica in vodja Šole obrazne refleksoterapije, ki nudi številne izobraževalne programe; izobraževanja, seminarje in predavanja (podrobnosti si lahko preberete tukaj), bo tudi letos ponudil vznemirljiv program. Številnim udeležencem bo omogočil ne samo osebno izkušnjo blagodejnega učinka terapije, temveč razširil obzorja razumevanja delovanja prepleta telesa in duha, katastrofalnih posledic, ki nam jih povzroča neizprosno hiter tempo življenja in predvsem pokazal, kaj vse lahko naredimo zase, da zaživimo bolj polno in zdravo življenje.

PROGRAM 1. Festivala obrazne refleksoterapije

Sobota, 19. maj 2018

OTVORITEV FESTIVALA
Predstavljamo vam številne novosti o skrbi za zdravje.


10.00 – 18.00

1. PREDAVANJE IN DELAVNICE Z LONE SORENSEN
  1. IZGORELOST IN DEPRESIJA, ob 11. uri
    Sta pogosti spremljevalki sodobnega načina življenja. Spoznajte podobnosti in razlike med njima in se seznanite z najbolj učinkovitimi protokoli in rezultati uporabe refleksne terapije.
  2. RAZSTRUPLJANJE (DETOX) z refleksno terapijo, ob 12. uri
    Na delavnici za pomladno razstrupljanje se boste opremili z dragocenim znanjem kako sebi, svoji družini in strankam z refleksno terapijo in ustreznim izborom prehrane pomagate iz telesa odstraniti toksine in prečistite telo.
  3. SINDROM ELEKTRONSKEGA ZASLONA, ob 14. uri
    To je še neprepoznana motnja otrok sodobnega časa. Vpliv tehnologije na človekov živčni sistem je večplasten in pri otrocih povzroča različne disfunkcije. Starši in strokovni delavci lahko pripomorejo k bolj zdravemu okolju za razvoj otrok.
2. PREDSTAVITEV PRIMEROV DOBRE PRAKSE certificiranih terapevtov Šole obrazne refleksoterapije SorenensistemTM
3. DRUŽENJE IN ZABAVA

Lokacija: Ljubljana; URŠKA, več kot plesna šola, Gospodarsko razstavišče

Brezplačna parkirišča pred stavbo (vhod z Dunajske ceste na notranje dvorišče pred Gospodarskim razstaviščem).

Nedelja, 20. maj 2018


Seminar OČESNA REFLEKSNA TERAPIJA SORENSENSISTEMTM, 1. dan

10.00 – 17.00

Za več informacij o seminarju kliknite tukaj.

Ponedeljek, 21 maj 2018


Seminar OČESNA REFLEKSNA TERAPIJA SORENSENSISTEMTM, 2. dan

10.00 – 17.00

Za več informacij o seminarju kliknite tukaj.

PREDAVANJE: REFLEKSNA TERAPIJA ZA OSEBE Z MOTNJO AVTISTIČNEGA SPEKTRA

18.00 – 20.00

Ustanoviteljica Mednarodnega inštituta Temprana & refleksne terapije Lone Sorensen bo predstavila metodologijo refleksne terapije za pomoč pri motnjah spektra avtizma (ASD) in kako lahko starši in strokovnjaki izkoristijo te inovacije.
LokacijaLjubljana, Dom starejših občanov Fužine, Nove Fužine 40

Brezplačna parkirišča pred stavbo.

VSTOP PROST

Torek, 22. maj 2018


Seminar JAPONSKI COSMO LIFTING SORENSENSISTEMTM – MODUL 2, 1. dan

10.00 – 17.00

Za več informacij o seminarju kliknite tukaj.

Sreda, 23. maj 2018


Seminar JAPONSKI COSMO LIFTING SORENSENSISTEMTM – MODUL 2, 2. dan

10.00 – 17.00

Za več informacij o seminarju kliknite tukaj.

PREDAVANJE: REFLEKSNA TERAPIJA ZA ZDRAVJE STAROSTNIKOV – demenca, Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen

18.00 – 20.00

Ustanoviteljica Mednarodnega inštituta Temprana & refleksne terapije Lone Sorensen bo predstavila metodologijo refleksne terapije za učinkovito pomoč starostnikom, ki se spopadajo z demenco, Alzheimerjevo in Parkinsonovo boleznijo ter kako družina, negovalno osebje in medicinski strokovnjaki lahko izkoristijo te inovacije.
LokacijaLjubljana, Dom starejših občanov Fužine, Nove Fužine 40

Brezplačna parkirišča pred stavbo.

VSTOP PROST