fbpx Skip to content

Terapije

Refleksoterapija je komplementarna terapevtska metoda zdravljenja. Temelji na tradicionalnem znanju kultur po vsem svetu in na sodobnih medicinskih dognanjih. Gre za terapevtsko masažo, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopal, obraza, dlani ali ušes – imenovane refleksne cone, sprosti in harmonizira celotno telo in tako ugodno vpliva na človekovo zdravje in počutje.

Obrazna refleksoterapija zajema tudi učinkovito in neinvazivno pomoč otrokom z vedenjskimi in učnimi težavami. Vse več otrok se namreč sooča z razvojnimi težavami oziroma s težavami na področju motorike/gibanja, govora in jezika, pozornosti in koncentracije, z vedenjskimi in učnimi težavami, disleksijo in hiperaktivnostjo.

Temprana refleksna terapija predstavlja inovativen in uspešen koncept rehabilitacije otrok in odraslih s posebnimi potrebami. Pri otrocih zboljšuje možganske funkcije, uravnava hiperaktivnost, disleksijo, spodbudi učne sposobnosti, zmanjša napetost in nemir ter izboljša duševno in čustveno stanje otroka. Metodo pri odraslih uspešno izvajamo v tudi primerih bolezenskih stanj kot so demenca, multipla skleroza, Downov sindrom, Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen, avtizem ter prirojene ali pridobljene možganske poškodbe.