Temprana refleksna terapija predstavlja inovativen in uspešen koncept rehabilitacije otrok in odraslih s posebnimi potrebami. Pri otrocih zboljšuje možganske funkcije, uravnava hiperaktivnost, disleksijo, spodbudi učne sposobnosti, zmanjša napetost in nemir ter izboljša duševno in čustveno stanje otroka. Metodo pri odraslih uspešno izvajamo v tudi primerih bolezenskih stanj kot so demenca, multipla skleroza, Downov sindrom, Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen, avtizem ter prirojene ali pridobljene možganske poškodbe.

Temprana refleksna terapija je terapevtska metoda svetovno priznane terapevtke Lone Sorensen za rehabilitacijo otrok in odraslih s posebnimi potrebami in oseb s poškodbo možganov. Nevrološka stimulacija se izvaja s pomočjo obrazne refleksoterapije, nevrološke refleksne terapije stopal, dlani, stimulacije mišic in Brain Gyma.

Namen terapije je optimizacija delovanja možganov, kemičnih procesov, endokrinega sistema, prekrvavitve, organov in mišic. S terapijo je poleg možganskih funkcij mogoče stimulirati tudi hormonsko delovanje in okrepiti imunski sistem. Metoda je popolnoma neinvazivna in ne predstavlja tveganja, pri izvajanju jo lahko kombiniramo z drugimi (predpisanimi) metodami zdravljenja.

Centralni živčni sistem je dinamičen in se spreminja glede na dane pogoje. Je fleksibilen in vedno v procesu oblikovanja novih nevronskih mrež. Enako velja tudi za možgane, ki imajo določeno plastičnost – zmožnost oblikovanja novih nevronskih povezav. Slednje lahko spodbudimo z intenzivnim izvajanjem temprana refleksne terapije™. Centralni živčni sistem otroka ima izjemno zmožnost regeneracije in prilagajanja, zato je dovzetnost za napredek s temprana refleksno terapijo™ še toliko večja.

Profesionalni refleksoterapevt na podlagi pogovora in analize pripravi individualni terapevtski program. Temprano izvajajo svojci oziroma skrbniki pacienta v domačem okolju 4-6 krat tedensko, glede na individualni terapevtski plan in navodila, ki jih prejmejo od certificiranega Temprana terapevta.

Projekt Lone Sorensen iz leta 2012v Omanu:

https://www.youtube.com/watch?v=I7cHtZ7BUMk

Naročanje na terapijo

O Temprana refleksni terapiji™in njenih izjemnih učinkih, ki jo predstavljamo na posebej zato narejeni novi spletni strani, vsebujejo tudi pričevanja uporabnikov in raziskovalcev, si lahko preberete podrobnejše informacije tukaj.