fbpx Skip to content

Spletna delavnica: Refleksoterapija za zdrav imunski sistem

Imunski sistem – naš zaščitnik

Imunski sistem nas varuje pred mikrobi in strupi, hkrati pa skrbi za odstranjevanje odpadnih snovi, ki nastajajo med naravnimi presnovnimi procesi v telesu. Kadar je imunski sistem oslabljen, se telo neželenih snovi ali vsiljivcev ne more znebiti, zaradi česar zbolimo. Oslabljenost imunskega sistema lahko prepoznamo ne le po okužbi, ampak tudi po občutkih utrujenosti, izčrpanosti. Pogosto se pojavi ob povečanem stresu, menjavi letnih časov s toplejših na hladnejše, ob pomanjkanju gibanja na svežem zraku in drugih dejavnikih. Temu se deloma lahko izognemo z dovolj gibanja na svežem zraku, temperaturam primernim oblačenjem in uživanju veliko svežega sadja in zelenjave, še posebej tistih vrst, ki so bogate z vitaminom C. Veliko pa h krepitvi imunskega sistema lahko prispeva samomasaža ali refleksna masaža, s pomočjo katere znižujemo nivo stresauravnovešam hormonsko delovanje in pospešujemo izločanje odpadnih snovi iz telesa.

Vsebina spletne delavnice

Pred vami je poučna in uporabna delavnica, na kateri vam bom predstavila in vas naučila refleksne samomasaže in refleksne masaže za domačo uporabo, ki ob redni uporabi krepita imunski sistem.

  1. Učili se bomo stimulacij na obrazu, stopalih in dlaneh.
  2. Spregovorili bomo o dejavnikih, ki vplivajo na delovanje imunskega sistema.
  3. In govorili o tem, kako svoj imunski sistem krepimo s pravo prehrano, meditacijo, umirjanjem, dobrimi odnosi.

Na delavnici se bomo med drugim naučili tudi:

  • kako preko izvajanja refleksne masaže znižujemo nivo stresa;
  • kako s stimulacijo na conah notranjih organov krepimo imunski sistem;
  • kako uravnovešamo hormonsko delovanje, ki je podporni sistem imunskemu sistemu in
  • kako s stimulacijo limfe pospešujemo izločanje odpadnih snovi iz telesa.

Delavnica je namenjena vsem tistim, ki želijo z delom na sebi vplivati na svoje počutje in okrepiti svoj imunski sistem. Za obisk delavnice ne potrebujete nobenega predznanja.

6-urno delavnico  Refleksoterapija za zdrav imunski sistem, vodi certificirana refleksoterapevtka in edina licencirana učiteljica obrazne refleksoterapije Sorensensistem™ v Sloveniji, Nataša Kos Križmančič.

Termini in prijave:
8. in 15. december 2020 od 17:00 do 20:00, SPLETNA delavnica
Cena

Cena udeležbe na delavnici znaša 135 evrov za zgodnje prijave in plačila do najkasneje 3. decembra 2020. Cena kasnejše prijave in plačila je 150 evrov.

Cena individualne delavnice znaša 200 evrov za plačila najkasneje teden dni pred dogovorjenim terminom. Za termin se dogovorite s predavateljico.

Plačilo uredite pred delavnico na račun:

Zavod ANATOM
Cankarjeva 76, 5000 Nova Gorica
Račun št.: SI56 6100 0001 4142 268 pri Delavski hranilnici d.d.
SWIFT/BIC: HDELSI22

Namen plačila: Delavnica Imunski sistem

Po vplačani šolnini pošljite potrdilo o plačilu na obrazna.refleksoterapija@gmail.com.