fbpx Skip to content

Predavanja z Lone Sorensen

Tri predavanja s praktičnimi vajami

1. URAVNAVANJE TELESNE TEŽE Z REFLEKSNO TERAPIJO 

V času protikoronskih ukrepov, ko je omejitev gibanja temeljito posegla v naš vsakdan, se je tudi naše telo odzvalo na pretirano sedenje za računalniki, telefoni, tablicami in kratke razdalje naših stanovanj. Mnogi so bili prikrajšani za zdravo telesno aktivnost v naravi, trening športa in vsakdanje poti na delovno mesto. Bistveno manj gibanja pa je s seboj prineslo številne neugodne posledice za naše zdravje, med drugim tudi povečano telesno težo. Na predavanju in delavnici boste spoznali ozadje nabiranja kilogramov in prejeli uporabno praktično gradivo za terapevtsko pomoč in samopomoč pri uravnavanju telesne teže z refleksno terapijo.

2. SPOZNAJMO PRIMARNI ČUT: VOH

Voh je eden od petih čutov. Čutnice za voh so primarne čutnice, kar pomeni, da informacijo same prenesejo do centralnega živčnega sistema. Le-te so veliko občutljivejše od tistih za okus. Več kot imamo čutnih celic za voh, več različnih vonjav lahko prepoznamo in bolje vohamo. Ena izmed posledic okužbe z novim korona virusom je tudi izguba voha in okusa. Okus je v veliki meri odvisen od voha, zato se bomo na predavanju posvetili predvsem vohu.

 Z refleksno terapijo lahko ustrezno stimuliramo živčevje in tako pripomoremo, da se center za voh po prebolevanju virusa hitreje odzove, da se regenerirajo živčne povezave, ki omogočijo zaznavo voha in se obnovijo čutnice v nosu. Spoznali boste protokole pomoči z refleksno terapijo, ki jih lahko uporabite zase, kot samopomoč, ali za vaše stranke.

3. REFLEKSNA TERAPIJA ZA PREDMENSTRUALNI SINDROM – SAMOPOMOČ 

Raziskave kažejo, da od 70% do 80% žensk izkusi motnje razpoloženja zaradi predmenstrualnega sindroma (PMS). Motnje se lahko kažejo kot razdražljivost, žalost, tesnoba, nemoč, pomanjkanje energije, depresivnost. Ponavadi so to prehodna nihanja razpoloženja. Pojavijo se v drugi polovici menstrualnega  ciklusa in izzvenijo z začetkom menstruacije. Vzrok za PMS so največkrat biokemične spremembe. Te v telesu povzročilo hormonske spremembe in posledično tudi čustvene spremembe in nihanje razpoloženja. Lone bo na predavanju spregovorila o refleksni terapiji primerni za samopomoč in terapevtsko pomoč pri predmenstrualnem sindromu. Na predavanju se boste seznanili tudi z metodo analize neravnovesij na ušesu. S posebno tehniko je moč odkriti, kje se nahaja največje neravnovesje v telesu. Zato je to metoda, ki nam je lahko v odlično pomoč pri bolj samozavestnem in natančnejšem ugotavljanju največjega neravnovesja v telesu. Metoda analize neravnovesij ušes je lahko odlično dopolnilo ostalim metodam refleksne terapije. Prejeli boste uporabno gradivo za analizo neravnovesij na refleksnih conah ušes ter skice in načrte, kako lahko pomagate pri motnjah, ki nastanejo zaradi hormonalnih sprememb v telesu.

Predava Lone Sorensen.

Termin in prijava
Predavanja:
24. maj 2021 od 17. do 21. ure

Rok prijave in plačila: 17. maj 2021
Cena: 99 eur do 17. maja 2021, 130 eur po 17. maju 2021.

Podatki za plačilo:
Zavod ANATOM
Cankarjeva 76
5000 Nova Gorica

Račun št.: SI56 6100 0001 4142 268 pri Delavski hranilnici d.d.
SWIFT/BIC: HDELSI22
Namen plačila: Otvoritev festivala