fbpx Skip to content

Obrazna refleksoterapija Sorensensistem™

Za harmonično ravnovesje telesa in duha.

Obrazna refleksoterapija je edinstvena celostna metoda zdravljenja, ki združuje kitajsko tradicionalno medicino in spoznanja o akupunkturi ter pomembna tradicionalna terapevtska znanja iz Andov in Vietnama o obraznih conah, kakor tudi spoznanja sodobne nevrološke znanosti. Gre za terapevtsko metodo, ki je prijetna, neinvazivna in ima izjemne učinke. Ker je obraz že lokacijsko najbližje možganov, lahko preko njegove obravnave vplivamo na centralni živčni sistem in s tem na delovanje možganov. Obrazna reflekosoterapija Sorensensistem je primerna tako za ženske, moške in mladostnike kakor tudi otroke in dojenčke.

Zaradi združitve spoznanj o delovanju akupunkturnih točk, refleksnih con, meridianov in živčevja, predstavlja Obrazna refleksoterapija Sorensensistem celostno metodo zdravljenja, ki deluje na telesnem, čustvenem, energetskem, psihološkem in duševnem nivoju. Za izkušene terapevte je terapija tudi orodje za diagnostiko stanja telesa.

Učinki

Obrazna refleksoterapija Sorensensistem je povsem neboleča, je prijetna, sproščujoča in ima hitre učinke. Blagodejno deluje na imunski sistem, hormonalno ravnovesje, možgane in živčni sistem, mišice, organe in čustvene težave. Posebej uspešna je pri obrazni paralizi, glavobolih, migrenah, težavah s sinusi, učnih in vedenjskih težavah otrok, hormonskih motnjah ter posledicah stresa. Preko centralnega živčnega sistema se po tej metodi v telesu sproščajo kemične substance, ki so povezane z imunskim sistemom in z endogenim mehanizmom vplivajo na bolečino. Takšna metoda omogoča odpravljanje vzrokov zdravstvenih težav in hkrati pospešuje proces zdravljenja.

Za terapevte in zdravstveno osebje: izjemno uporabna kot samostojna terapevtska metoda ali dopolnilo pri delu refleksne terapije stopal, akupunkture, fizioterapije, v kozmetičnih in masažnih salonih, zdraviliščih ter v splošni in specialistični medicini. Ob uspešnem zaključku šolanja prejmete mednarodno priznano certificirano diplomo.

Za starše: neinvaziven in celosten način kontinuirane pomoči za vašega otroka ali mladostnika (alergije, kronična obolenja, Downov sindrom, poškodbe po težkem porodu, posledice cepljenja, avtizem).

Celoten seminar obrazne refleksoterapija Sorensensistem obsega 80 ur oziroma dva štiridnevna in en dvodnevni modul.

Vsebina izobraževanja

MODUL 1
Uvod v kitajsko tradicionalno medicino in južnoameriško (Mapuche) zdravilsko tradicijo ter nevrološki sistem. To znanje predstavlja osnovo obrazne refleksoterapije Sorensensistem.
Spoznali boste sedem osnovnih korakov vsakega tretmaja obrazne refleksne terapije. Metoda diagnosticiranja. Vaja.

MODUL 2
Meridiani in teorija petih elementov, njihova vloga pri ohranjanju zdravja. Lobanjske točke v obrazni refleksoterapiji. Cone na obrazu, kako jih prepoznamo in uporabljamo. Vaja.

MODUL 3 & 4
564 nevroloških točk: njihova lokacija, funkcija in uporaba pri terapevtskem delu ali samozdravljenju. Stimulacijska tehnika za obrazne mišice, kdaj jo uporabljamo in njene prednosti. Koordinacijske tehnike in vaje za izboljšanje povezave med možgani in telesom.

MODUL 5
Rdeča nit seminarja je zdravljenje akutne bolečine. Udeleženci seminarja se naučijo priprave individualnega terapevtskega načrta, brez katerega ne morejo kakovostno izvajati pridobljenega znanja. Na seminarju se osredotočamo na anatomijo obraznih mišic, naučimo pa se tudi nove tehnike Yamamoto.

Predava Nataša Kos Križmančič, certificirana refleksoterapevtka in edina licencirana učiteljica obrazne refleksoterapije Sorensensistem v Sloveniji.

Termini in prijava:
MODUL 1 & 2:
Ljubljana: 5., 6., 7. in 8. oktober 2023
od 9:00 do 17:00
MODUL 3 & 4:
Ljubljana: 4., 5., 6. in 7. januar 2024
od 9:00 do 17:00
MODUL 5:
Ljubljana: 2. in 3. marec 2024
od 9:00 do 17:00

Inštitut Lone Sorensen bo diplomo izdal po uspešno opravljeni diplomski nalogi, tri mesece po zaključenem 5. modulu izobraževanja.

Cena

PLAČILO V CELOTI:

  • 2.500 eur + DDV za module 1-5 do najkasneje 30. septembra 2023.
  • 2.800 eur + DDV za module 1-5 po 30. septembru in najkasneje 3. oktobra 2023

PLAČILO V TREH OBROKIH:

  • 1.500 eur + DDV za modul 1&2 (rok plačila 30.9.2023),
  • 1.000 eur + DDV za modul 3&4 (rok plačila 25.12.2023),
  • 300 eur + DDV za modul 5 (rok plačila 22.1.2024).
PLAČILO NA VEČ OBROKOV:
 
Lahko si uredite Diners kartico in plačate izobraževanje v enkratnem znesku:
  • 2.625 eur + DDV do najkasneje 30. septembra 2023 ali
  • 2.950 eur + DDV po 30.9.2023 in najkasneje 3. oktobra 2023

in odplačujete z Diners kartico na več obrokov (do največ 36 obrokov).

Podatki za plačilo:

Zavod ANATOM
Cankarjeva 76
5000 Nova Gorica

IBAN: SI56 6100 0001 4142 268 pri Delavski hranilnici d.d.
SWIFT/BIC: HDELSI22

Namen plačila: Obrazna refleksoterapija Moduli 1-5

Po vplačani šolnini pošljite potrdilo o plačilu na obrazna.refleksoterapija@gmail.com.