fbpx Skip to content

Obrazna refleksoterapija Sorensensistem™

Za harmonično ravnovesje telesa in duha.

Obrazna refleksoterapija je edinstvena celostna metoda zdravljenja, ki združuje kitajsko tradicionalno medicino in spoznanja o akupunkturi ter pomembna tradicionalna terapevtska znanja iz Andov in Vietnama o obraznih conah, kakor tudi spoznanja sodobne nevrološke znanosti. Gre za terapevtsko metodo, ki je prijetna, neinvazivna in ima izjemne učinke. Ker je obraz že lokacijsko najbližje možganov, lahko preko njegove obravnave vplivamo na centralni živčni sistem in s tem na delovanje možganov. Obrazna reflekosoterapija Sorensensistem je primerna tako za ženske, moške in mladostnike kakor tudi otroke in dojenčke.

Zaradi združitve spoznanj o delovanju akupunkturnih točk, refleksnih con, meridianov in živčevja, predstavlja Obrazna refleksoterapija Sorensensistem celostno metodo zdravljenja, ki deluje na telesnem, čustvenem, energetskem, psihološkem in duševnem nivoju. Za izkušene terapevte je terapija tudi orodje za diagnostiko stanja telesa.

Učinki

Obrazna refleksoterapija Sorensensistem je povsem neboleča, je prijetna, sproščujoča in ima hitre učinke. Blagodejno deluje na imunski sistem, hormonalno ravnovesje, možgane in živčni sistem, mišice, organe in čustvene težave. Posebej uspešna je pri obrazni paralizi, glavobolih, migrenah, težavah s sinusi, učnih in vedenjskih težavah otrok, hormonskih motnjah ter posledicah stresa. Preko centralnega živčnega sistema se po tej metodi v telesu sproščajo kemične substance, ki so povezane z imunskim sistemom in z endogenim mehanizmom vplivajo na bolečino. Takšna metoda omogoča odpravljanje vzrokov zdravstvenih težav in hkrati pospešuje proces zdravljenja.

Za terapevte in zdravstveno osebje: izjemno uporabna kot samostojna terapevtska metoda ali dopolnilo pri delu refleksne terapije stopal, akupunkture, fizioterapije, v kozmetičnih in masažnih salonih, zdraviliščih ter v splošni in specialistični medicini. Ob uspešnem zaključku šolanja prejmete mednarodno priznano certificirano diplomo.

Za starše: neinvaziven in celosten način kontinuirane pomoči za vašega otroka ali mladostnika (alergije, kronična obolenja, Downov sindrom, poškodbe po težkem porodu, posledice cepljenja, avtizem).

Celoten seminar obrazne refleksoterapija Sorensensistem obsega 80 ur oziroma dva štiridnevna in en dvodnevni modul.

Vsebina izobraževanja

MODUL 1
Uvod v kitajsko tradicionalno medicino in južnoameriško (Mapuche) zdravilsko tradicijo ter nevrološki sistem. To znanje predstavlja osnovo obrazne refleksoterapije Sorensensistem.
Spoznali boste sedem osnovnih korakov vsakega tretmaja obrazne refleksne terapije. Metoda diagnosticiranja. Vaja.

MODUL 2
Meridiani in teorija petih elementov, njihova vloga pri ohranjanju zdravja. Lobanjske točke v obrazni refleksoterapiji. Cone na obrazu, kako jih prepoznamo in uporabljamo. Vaja.

MODUL 3 & 4
564 nevroloških točk: njihova lokacija, funkcija in uporaba pri terapevtskem delu ali samozdravljenju. Stimulacijska tehnika za obrazne mišice, kdaj jo uporabljamo in njene prednosti. Koordinacijske tehnike in vaje za izboljšanje povezave med možgani in telesom.

MODUL 5
Rdeča nit seminarja je zdravljenje akutne bolečine. Udeleženci seminarja se naučijo priprave individualnega terapevtskega načrta, brez katerega ne morejo kakovostno izvajati pridobljenega znanja. Na seminarju se osredotočamo na anatomijo obraznih mišic, naučimo pa se tudi nove tehnike Yamamoto.

Predava Nataša Kos Križmančič, certificirana refleksoterapevtka in edina licencirana učiteljica obrazne refleksoterapije Sorensensistem v Sloveniji.

Termini in prijava:
MODUL 1 & 2:
nov termin bomo objavili v kratkem
MODUL 3 & 4:
nov termin bomo objavili v kratkem
MODUL 5:
nov termin bomo objavili v kratkem

Inštitut Lone Sorensen bo diplomo izdal po uspešno opravljeni diplomski nalogi, tri mesece po zaključenem 5. modulu izobraževanja. Zaključek izobraževanja je predviden 20. junija 2023.

Cena

Cena izobraževanja znaša 2.340 EUR.

A) v enkratnem znesku.

Priznamo vam 5% popust: 2.340 evrov – 5% = 2.223 evrov za plačilo celotnega zneska do najkasneje 3. aprila 2023. Po 3. aprilu ni več možno uveljaviti 5% popusta na celoten znesek.

B) v treh obrokih:

1. Modul 1&2: 900 evrov za zgodnje prijave in plačila do 3. aprila 2023. Po tem datumu velja višja cena 950 evrov (do pričetka izobraževanja).

2. Modul 3&4: 900 evrov za zgodnje prijave in plačila do 5. junija 2023. Po tem datumu velja višja cena 950 evrov (do pričetka izobraževanja).

3. Modul 5: 540 evrov za zgodnje prijave in plačila do 4. septembra 2023. Po tem datumu velja višja cena 590 evrov (do pričetka izobraževanja).

Šolnina je plačljiva:

A) v enkratnem znesku.

Priznamo vam dodatni 5% popust: 2.190 evrov – 5% = 2.080,50 evrov za plačilo celotnega zneska do najkasneje 1. oktobra 2022. Po 1. oktobru ni več možno uveljaviti 5% popusta na celoten znesek.

B) v treh obrokih:

1.    Modul 1&2: 870 evrov za zgodnje prijave in plačila do 1. oktobra 2022. Po tem datumu velja višja cena 950 evrov (do pričetka izobraževanja).

2.    Modul 3&4: 870 evrov za zgodnje prijave in plačila do 29. decembra 2022. Po tem datumu velja višja cena 950 evrov (do pričetka izobraževanja).

3.    Modul 5: 450 evrov za zgodnje prijave in plačila do 25. februarja  2023. Po tem datumu velja višja cena 500 evrov (do pričetka izobraževanja).

Podatki za plačilo:

Zavod ANATOM
Cankarjeva 76
5000 Nova Gorica

IBAN: SI56 6100 0001 4142 268 pri Delavski hranilnici d.d.
SWIFT/BIC: HDELSI22

Namen plačila: Obrazna refleksoterapija Moduli 1-5

Po vplačani šolnini pošljite potrdilo o plačilu na obrazna.refleksoterapija@gmail.com.

Ostanite v stiku z namiE-NOVICE

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o novostih, nasvetih, ponudbah ter dogodkih.