Morda se vam na prvi pogled zdi, da tematika nekako ni ravno primerna za poletje. Vendar pa boste po delavnici videli, da temu vsekakor ni tako. Zdrav imunski sistem je osnova za naše zdravje in dobro počutje.

Pogosto se lotevamo podpore našemu organizmu šele v jesenskih ali zimskih mesecih, ko so na pohodu številne okužbe, vendar pa je takrat že prepozno. Za imunski sistem je potrebno skrbeti skozi celo leto in kar smo posejali spomladi in čez poletje, bomo želi jeseni in pozimi. Zato bodo prihajajoči meseci pravi za ukvarjanje s svojim telesom.

Drug razlog za to, da bomo to tematiko v sklopu šole obravnavali zadnjo, pa je dejstvo, da ogromno ljudi zboli ravno na počitnicah/dopustu. Nivo stresnih hormonov, ki so nas “držali gor” več mesecev ali morda kar celo leto, na dopustu upade, saj se končno sprostimo. In pogosto pride “za nami” vse, pred čemer smo prej uspešno bežali. Kako torej ohraniti zdrav imunski sistem skozi vse leto?

1. DEL: REFLEKSOTERAPIJA – TEORIJA IN PRAKSA

Najprej bomo spoznali kaj refleksoterapija je in kako deluje. Ker je poudarek na praktični izvedbi, se bomo kmalu lotili praktičnega dela – izvajanja refleksne samomasaže.

S stimulacijo refleksnih točk na obrazu, dlaneh in stopalih je možno ohraniti in izboljšati naš imunski sistem. Na delavnici boste izvedeli kateri predeli na telesu so odzivni, ko želimo obnoviti naravno obrambno moč svojega telesa. Prejeli boste uporabne skice, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevni skrbi za svoje zdravje.

2. DEL: AROMATERAPIJA – TEORIJA IN PRAKSA

Eterična olja so v boju proti mikroorganizmom izredno močna. En izmed najpogostejših namenov, ko posegamo po eteričnih oljih, je ravno uporaba v času prehladov, grip in drugih okužb. Vendar pa smo takrat že pozni, za imunski sistem je potrebno poskrbeti že prej.

Ker je oslabljen imunski sistem pogosto posledica prekomernega stresa, bomo nekaj časa posvetili tudi tej tematiki. Pogledali si bomo kako pravilno in varno uporabljati eterična olja za dolgoročno podporo našemu organizmu. Prejeli boste skripto s podrobnim opisom eteričnih olj, nasveti in recepti.

Po teoretičnem delu bomo izdelali tudi dva terapevtska izdelka, ki bosta v kombinaciji z refleksoterapijo poskrbela za vaše zdravje in boljše počutje ter potenciranje terapevtskega delovanja. Vse izdelke odnesete s seboj domov.

Udeleženci boste terapevtske izdelke na delavnici izdelali samostojno in jih prilagodili svojim potrebam. V ceno delavnice je zajeto predavanje, gradivo, izdelki (sestavine in embalaža) in crkljanje z domačim ekološkim čajem.

TERMIN: torek, 11.6.2019, od 17h do 21h

Rok za prijave in plačila na Modul 3 je 31. maj 2019.
Cena posameznega modula je 110 EUR.

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana

PRIJAVA na celotno Malo šolo zdravja (Modul 1, 2 in 3).     Prijava
PRIJAVA samo na Modul 3.     Prijava

Podatki za plačilo:

Zavod ANATOM
Cankarjeva 76, 5000 Nova Gorica
Račun št.: SI56 6100 0001 4142 268 pri Delavski hranilnici d.d.
SWIFT/BIC: HDELSI22
Namen plačila: Mala šola zdravja Modul 3