Marsikomu izmed nas včasih (ali redno) ponagajata koncentracija in spomin. Ker se bomo aprila počasi približevali koncu šolskega leta, bo prišla tematika o koncentraciji in izboljšanju spomina še kako prav.

Šolarji se bodo v šoli borili za zadnje ocene in izboljšanje učnega uspeha, študente bo čakalo izpitno obdobje, v službah pa se bodo zaključevali zadnji projekti pred dopusti. Ker nam pogosto po celem letu napornega dela že malce zmanjkuje volje in razmišljamo samo še o počitniških dneh, nam bodo tehnike za izboljšanje koncentracije vsekakor koristile. Uporabljajo jih tako odrasli, kot tudi otroci.

Kako poteka delavnica:

1. DEL: REFLEKSOTERAPIJA – TEORIJA IN PRAKSA

Najprej bomo spoznali kaj refleksoterapija je in kako deluje. Ker je poudarek na praktični izvedbi, se bomo kmalu lotili praktičnega dela – izvajanja refleksne samomasaže.

Za koncentracijo in spomin je odgovoren temporalni reženj možganov. S stimulacijo določenih refleksnih točk na obrazu in stopalih lahko učinkovito delujemo na temporalni možganski reženj, izboljšamo svoje mentalne sposobnosti, prebudimo um ter izboljšamo koncentracijo in spomin. Prejeli boste uporabne skice, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevni skrbi za svoje zdravje.

2. DEL: AROMATERAPIJA – TEORIJA IN PRAKSA

Koncentracija in spomin sta področji, pri katerih si lahko učinkovito pomagamo tudi z aromaterapijo. Eterična olja lahko stimulirajo možganske funkcije, nas ohranjajo budne in fokusirane.

Vendar pa se bomo obravnave tematike lotili celostno, saj je pogosto težava s slabo koncentracijo in spominom tudi v preobremenjenosti in stresu. V tem primeru bo izbor eteričnih olj popolnoma drugačen in “klasična” eterična olja za spomin ne bodo učinkovita. Pomembno je, da znamo problematiko pravilno prepoznati in osebi ponuditi primerno pomoč glede na izvor težave. Prejeli boste skripto s podrobnim opisom eteričnih olj, nasveti in recepti.

Po teoretičnem delu bomo izdelali tudi dva terapevtska izdelka, ki bosta v kombinaciji z refleksoterapijo poskrbela za vaše zdravje in boljše počutje ter potenciranje terapevtskega delovanja. Vse izdelke odnesete s seboj domov.

Udeleženci boste terapevtske izdelke na delavnici izdelali samostojno in jih prilagodili svojim potrebam. V ceno delavnice je zajeto predavanje, gradivo, izdelki (sestavine in embalaža) in crkljanje z domačim ekološkim čajem.

TERMIN: torek, 16.4.2019, od 17h do 21h

Rok za prijave in plačila na Modul 2 je 10. april 2019.
Cena posameznega modula je 110 EUR.

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana

PRIJAVA na celotno Malo šolo zdravja (Modul 1, 2 in 3):     Prijava
PRIJAVA samo na Modul 2:     Prijava

Podatki za plačilo:

Zavod ANATOM
Cankarjeva 76, 5000 Nova Gorica
Račun št.: SI56 6100 0001 4142 268 pri Delavski hranilnici d.d.
SWIFT/BIC: HDELSI22
Namen plačila: Mala šola zdravja Modul 2