Detoksikacija je proces, ki ga naše telo na dnevni ravni sicer opravlja samo. Vendar pa živimo v okolju, ki je obremenjeno s polutanti, hrana in (konvencionalna) kozmetika sta polni zdravju škodljivih snovi, kapljo čez rob pa doda še vsakodnevni stres. In s časoma naše telo več kot toliko “škode” ne zmore več popraviti, zato je pomembno, da mu pri procesih razstrupljanja pomagamo.

Govorili bomo o razstrupljanju, pospešili pretok limfe, poskrbeli za boljšo presnovo in hitrejše izločanje odpadnih snovi. Detoksikacija je tudi prvi korak do boljšega imunskega sistema, lepše kože, dobrega počutja in hitrejše regeneracije telesa.

Kako poteka delavnica:

1.DEL: REFLEKSOTERAPIJA – TEORIJA IN PRAKSA

Najprej bomo spoznali kaj refleksoterapija je in kako deluje. Ker je poudarek na praktični izvedbi, se bomo kmalu lotili praktičnega dela – izvajanja refleksne samomasaže.

S stimulacijo refleksnih točk na obrazu, dlaneh in stopalih lahko učinkovito delujemo na limfni sistem in s tem spodbudimo čiščenje telesa. Z nežnimi ritmičnimi stimulacijami refleksnih točk učinkovito pospešimo presnovo in tako dosežemo hitrejše izločanje odpadnih snovi in odvečne tekočine iz telesa.

Z rednim izvajanjem samomasaže bo vaša koža čistejša, lepšega in enakomernega tona, z delovanjem na akupresurne točke pa bo vaša presnova optimalna in počutje odlično. Prejeli boste uporabne skice, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevni skrbi za svoje zdravje.

2. DEL: AROMATERAPIJA – TEORIJA IN PRAKSA

V sklopu aromaterapije boste spoznali eterična olja, ki so na področju razstrupljanja še posebej močna. Podrobno si bomo ogledali njihovo delovanje in varno uporabo.

Detoksikacija z eteričnimi olji je lahko enostavna, a hkrati zelo učinkovita. Z njihovo pomočjo pospešimo pretok limfe in izboljšamo prekrvavitev, vplivamo na izločanje toksinov v telesu in posledično na boljše stanje organizma. Vse skupaj pa se odraža tudi v lepšem videzu kože tako na obrazu kot telesu. Prejeli boste skripto s podrobnim opisom eteričnih olj, nasveti in recepti.

Po teoretičnem delu bomo izdelali tudi dva terapevtska izdelka, ki bosta v kombinaciji z refleksoterapijo poskrbela za vaše zdravje in boljše počutje ter potenciranje terapevtskega delovanja. Vse izdelke odnesete s seboj domov.

Udeleženci boste terapevtske izdelke na delavnici izdelali samostojno in jih prilagodili svojim potrebam. V ceno delavnice je zajeto predavanje, gradivo, izdelki (sestavine in embalaža) in crkljanje z domačim ekološkim čajem.

TERMIN: torek, 19.3.2019, od 17h do 21h

Rok za prijave in plačila na Modul 1 je 8. marec 2019.
Cena posameznega modula je 110 EUR.

LOKACIJA: Brnčičeva 21, Ljubljana

PRIJAVA na celotno Malo šolo zdravja (Modul 1, 2 in 3)     Prijava
PRIJAVA samo na Modul 1     Prijava

Podatki za plačilo:

Zavod ANATOM
Cankarjeva 76, 5000 Nova Gorica
Račun št.: SI56 6100 0001 4142 268 pri Delavski hranilnici d.d.
SWIFT/BIC: HDELSI22
Namen plačila: Mala šola zdravja Modul 1