27. in 28. junija 2020 bo v Jordaniji potekala 2. Konferenca o delovanju možganov. Konferenco prirejata Institut Lone Sorensen in terapevtski center Cure iz Jordanije. Namenjena je tako učencem Šole SorensensistemaTM kot tudi vsem drugim strokovnjakom medicinske in terapevtske stroke iz vsega sveta.


Prijava na konferenco

Osrednji predavatelj bo letos dr. Manzanares, priznani španski kirurg in strokovnjak družinske medicine, ki svoje znanje uradne medicine prepleta s homeopatijo in refleksoterapijo stopal. Njegovo delo zajema 27 let dela z refleksoterapijo in raziskovanjem njenega učinkovitega delovanja na več kot 70.000 pacientih. Z nami bo delil svoje neprecenljivo znanje in izkušnje. Prisotni pa bodo tudi številni drugi mednarodni strokovnjaki.

Velika čast in priznanje za vsakega predavatelja je, da predava na konferenci. Navdušeni in ponosni smo, da bo tokrat na konferenci predavala tudi vodja Šole obrazne refleksoterapije SorensensistemTM, Nataša Kos Križmančič.

Nataša Kos Križmančič bo na mednarodni konferenci prestavila svoje delo z otroki s posebnimi potrebami. Osredotočila se bo na predstavitev pilotnega raziskovalnega projekta ‘Obrazna refleksoterapija v šoli, ki ga je z ekipo terapevtk izvedla v letu 2015 na osnovni šoli v Ljubljani. Predstavila bo tudi rezultate letošnjega projekta, ki se bo izvajal v Zavodu za gluhe in gluhoneme v Ljubljani in v OŠ Lesce. Metodologija raziskovalnega projekta pomoči otrokom z razvojnimi izzivi omogoča edinstven način spremljanja otrok v njihovem razvoju.

Dandanes se veliko otrok sooča s težavami pri učenju, pisanju, branju, razumevanju, vedenju, hiperaktivnosti, imajo težave s koncentracijo in pomnjenjem. Pilotni raziskovalni projekt je potrdil, da lahko te težave uspešno rešujemo z Obrazno refleksoterapijo tako, da za vsakega otroka pripravimo individualni terapevtski protokol stimuliranja določenih točk in con na obrazu. Od februarja do maja  2015 je Nataša v sodelovanju s terapevtkami Šole obrazne refleksoterapije SorensenesistemTM izvedla prvi javni projekt po metodi Lone Sorensen v Sloveniji, v letu 2020 pa bo vodila še dva nova projekta . Učinke obrazne refleksoterapije na otrocih bo tako podala na podlagi projektnih dosežkov. Rezultate bo predstavila širši slovenski javnosti 22. maja v Ljubljani v okviru 3. Festivala obrazne refleksoterapije in na mednarodno konferenci v Jordaniji konec junija 2020.

Vabljen/a, da se nam pridružiš! 

Prijava na konferenco


Kaj vse prinaša 2. Konferenca o delovanju možganov, ki bo potekala 27. in 28. junija 2020
 v Jordaniji?

– Mednarodno srečanje poklicnih zdravstvenih delavcev in rehabilitacijskih terapevtov, da bi delili svoje rezultate in metode dela.

– Izmenjava znanj brez meja; znanje naj kroži ne glede na državne meje, poznavanje različnih veščin in poklicnih naslovov.

– Predstavitev rezultatov dela z refleksno terapijo obraza, stopal in dlani kot samostojno terapevtsko metodo in druge manualne terapije, ki jih lahko medsebojno kombiniramo za doseganje najboljših rezultatov pri delu z našimi strankami.

VEČ o konferenci